analoog | argentique

Terug naar de analoge fotografie, of zoals het zo mooi in het frans heet: photographie argentique, zilver- fotografie, wat beter de lading dekt.
Weer aan het werk met de oude camera's en films. Dat voelt vertrouwd, oude mechanismen komen weer bovendrijven. Het fotograferen op film, met maar een beperkt aantal opname tot je beschikking, dwingt tot anders werken. Geconcentreerder, beter kijken en bedenken wat je wil. Proberen die ene foto te maken met liefst maar één opname. Niet door blijven ratelen en later niet meer weten welke de beste is. Geen keuzestress naderhand.

De @-Thematische series zijn associatieve beeldverhalen rondom een thema, waarbij de foto's op zich hun zeggingskracht mede ontlenen aan de serie.

Steeds vaker ontwikkel ik de films in caffenol, een zelf-'gebrouwen' ontwikkelaar op basis koffie. Helemaal ecologisch verantwoord.

In de donkere kamer druk ik de foto's op de traditionele - analoge- manier af, een oud ambacht waar ik veel van hou. Dat levert foto's op die met tijd, zorg en aandacht gemaakt zijn en dus stuk voor stuk uniek zijn. Zolang de voorraad strekt op oud fotopapier, wat tot bijzondere en soms onverwachte resultaten leidt. (zie de presentatie: afdrukken) Maar ook digitale verwerking is een goede optie. Negatieven digitaliseren en verdere verwerking in de computer geeft alle mogelijkheden van moderne fotobewerking. Dat vergroot het palet alleen maar.

 

Foto's kopen?

De foto's zijn te koop. Afdrukken op oud bariet-papier in zeer beperkte mate en 'zolang de voorraad strekt'. Formaat en soort papier is afhankelijk van wat er (nog) beschikbaar is en hiervoor geldt 'op=op' absoluut. Prijzen op aanvraag.
De prijzen voor digitale prints zijn te vinden op de pagina Fotogalerij.