Afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArteZ); nog altijd zit fotografie me in het bloed. Sinds ik in Frankrijk woon maakt fotografie zelfs een steeds groter deel uit van mijn activiteiten. Het betoverende landschap en de weidsheid van de Haute Saône inspireren, maar ook de wereld en het leven van veel dichterbij, mensen, gebeurtenissen en andere onwaarschijnlijkheden. Die vaak prachtige beelden vast te leggen blijft een fascinerende uitdaging. In de cursussen en workshops staat het delen van kennis én die inspiratie centraal. Het is geweldig om te zien wat anderen daar uithalen.

De passie voor fotografie begon lang geleden toen ik als klein meisje in de doka van mijn vader voor het eerst een foto zag opkomen in de ontwikkelaar. Een magisch moment! Die magie is nooit meer verdwenen, ook niet met de intrede van de pixel.
Met de komst van de digitale fotografie kwam voor mij kleur in beeld, daarvoor was het palet voornamelijk zwart-wit. Digitaal en ik bleken een goed team waardoor het palet verder vergrootte: het combineren van tekst en beeld - een logisch stap voor een grafisch ontwerper (zie Metaforen), bewerken van foto’s tot abstracte beelden (zie Sporen) en ook beweging middels video (zie Motion Stills).
In de Fotogalerij zijn, naast de hierbovengenoemde, diverse thematische presentaties te zien van dit digitale oeuvre.

Na jaren van pixels, beeldscherm en digitaliteit kwam het verlangen naar het oude ambacht terug. Heimwee naar de magie. Inmiddels heb ik mijn analoge camera's afgestoft en de oude doka is weer volop in gebruik: terug naar analoog, fotograferen op film. Met zoektochten naar de oude technieken en nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld ecologisch verantwoorde 'chemie'! Maar de oude techniek inspireert ook tot nieuw werken. Steeds vaker maak ik thematische series waarbij de foto's op zich hun zeggingskracht mede ontlenen aan de serie.
Onder de kop Analoog zijn o.a. een aantal van deze foto-series te vinden.