het doel

  • Het fototoestel beter leren kennen;

Ontdek de mogelijkheden, instellingen en gebruik van uw digitale camera

 

  • Betere foto's maken;

Over uitkaderen, standpunt, belichting, scherptediepte.... techniek en creativiteit komen hier samen.

 

  • Foto's bewerken;

Over contrast, helderheid, kleur en verzadiging, scherpte, zwart-wit.... wat digitale fotoretouche kan betekenen voor een prachtig eindresultaat.

 

  • Eindproducten maken

Prints en vergrotingen, een persoonlijk foto-album, digitale dia presentatie, wenskaarten

Wie kent de eigen camera? De huidige digitale camera's zijn uitgerust met zoveel geweldige mogelijkheden en toch wordt maar zelden de automatische stand verlaten om daar gebruik van te maken. Jammer, want voor het maken van bijzondere foto's zit daar net de clou. Hoofddoel van de cursus is dan ook: leer je eigen digitale camera beter kennen.

Maar we doen nog meer. Gezamenlijk verkennen we de inspirerende wereld van de fotografie, bekijken en bespreken we uitgebreid de gemaakte foto's en leert u door simpele tips en trucs én door anders te kijken, betere foto's te maken. Ieder op zijn eigen manier en binnen de eigen voorkeur.

We ontrafelen de geheimen en onbegrijpelijkheden van de digitale fotografie van pixel tot dot op een praktische manier. En kunt u aan de slag op de computer om de gemaakte foto's te bewerken om er prachtige eindproducten mee te maken.
Door de individuele begeleiding is de cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden en elke digitale camera, compact of spiegelreflex, is welkom.

een cursus

De seizoenscursus bestaat uit een wekelijkse bijeenkomst van 2 uur met maximaal 6 deelnemers. Hier komen alle onderwerpen aan bod en gaan we afwisselend aan de slag met het maken, bespreken en bewerken van foto's. We sluiten het seizoen in juni af met een expositie.

Op dit moment loopt een nederlands-talige cursus op de dinsdagmiddag waar nog plaats is. Wilt u insteken? dat kan op elk moment. Kosten: 20 euro p.p. per les. Bel of mail:


T +33 (0)3 84 92 27 08
M +33 (0)6 84 47 68 45
E annette@casterencreation.com

 

 

 

een workshop

Workshops worden georganiseerd rondom specifieke thema's, op aanvraag en kunnen het hele jaar door gepland.

Kosten: 40 euro per uur.

maximaal aantal deelnemers: 4

 

Bijvoorbeeld: onderweg naar uw vakantie-bestemming verder zuidwaarts, is een tussenstop in Bougey met een fotoworkshop van een dagdeel zeker de moeite waard.
Om tijdens de komende vakantie betere foto's te maken.
En met een korte workshop foto-bewerking en retouch op de terugweg neemt u prachtige eindresultaten mee naar huis!
Kosten: 2 overnachtingen incl. ontbijt en diner en 1x lunch voor 2 personen incl. een workshop van 1 dagdeel = € 244,-
Een aangepast programma, specifieke vragen of wensen? Mail of bel voor meer informatie.